top of page

WIJKPROGRAMMA

STERRENBURG OP EEN KANTELPUNT?

berrevoets-klijmij-fb.jpg

DINSDAG 14 MAART 10.30 - 12.30 UUR

 

De Buurtvereniging

Hans Berrevoets presenteert de geschiedenis van de wijk Sterrenburg in Het TUINHUIS op dinsdag 14 maart om 10.30 uur. Hans is een oud-journalist van dagblad AD De Dordtenaar. Hij is een bevlogen en betrokken Dordtenaar, woont al heel lang in Sterrenburg en is bestuurslid van tal van Dordtse organisaties. Hij neemt ons die ochtend mee naar de historie van de wijk Sterrenburg. 

André Klijmij sluit aan over de wijk nu. André is sinds een half jaar namens de gemeente Dordrecht wijkmanager van Sterrenburg. Overigens was hij in zijn vorige baan (bij de politie) ook al betrokken bij deze wijk. Hij vertelt ons op 14 maart hoe hij tegen Sterrenburg aan kijkt en welke uitdagingen en kansen deze mooie wijk heeft. 

Samen met Hans en André spreken over het kantelpunt? Kom ook naar deze interessante lezing met twee inspirerende gastsprekers 

Wijkprogramma

INFORMATIEBIJEENKOMST

De Buurtvereniging - info-bijeenkomst nieuwe leden.jpeg

DINSDAG 21 MAART 10.30 - 11.30 UUR

De Buurtvereniging

Op 21 maart vindt om 10:30 uur de informatiebijeenkomst plaats in Het Tuinhuis (Sterrenburgpark). Hierin vertellen we wat de Buurtvereniging en haar leden allemaal doen en welke voordelen de leden hebben. 

LUNCHTIJD

Het Sterrenwiel Lunchtijd.jpg

MAANDAG T/M VRIJDAG 12.00 - 13.30 UUR

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Gezellig samen lunchen. Je hebt keuze uit de kleine kaart. Op dinsdag en donderdag kan je kiezen voor een warme maaltijd. Op de andere dagen kan je een warme lunchmaaltijd komen afhalen. De prijzen variëren van € 3,50 tot € 7,50 per lunch. Aanmelden is niet nodig.

BEWEEGCLUB

Het Theehuis Beweegclub.jpg

ELKE DINSDAG 2022 13.00 - 14.00 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Bewegen en gezelligheid, dat zijn de twee ingrediënten van de beweegclub. Onder begeleiding van Chris (fysiotherapeut) voer je loop oefeningen uit, zittend op een stoel of staand in de ruimte. Na afloop is er tijd voor een kopje koffie en een gezellig praatje. De beweegclub is voor ouderen van alle leeftijd, fit of met een beperking. Je bent van harte welkom voor een proefles. Kosten € 22,50 p.p. per maand. Voor meer informatie: 078 616 42 69.

DE VOORLEESCLUB

Stichting Voorlezen De Voorleesclub.jpg

DINSDAG 17 JANUARI EN 21 FEBRUARI 15.30 - 16.30 UUR

Stichting Voorlezen

We lezen voor. We lezen samen. Daarna gaan we samen aan de slag met een knutselactiviteit. Het thema is licht en donker (20 dec), winter (17 jan) en vriendschap (21 feb). Voorlezen is investeren in de ontwikkeling van je kind. Gun je jouw kind ook alle voordelen van voorlezen: grote woordenschat, empathie voor anderen, kennis van de wereld, concentratie? Geef hem of haar dan op voor De Voorleesclub in Sterrenburg. De Voorleesclub is er elke maand voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De Voorleesclub is gratis. We vragen een vrijwillige bijdrage voor drinken en een koekje.

SAMEN LEZEN IS LEUK

Het Tuinhuis Samen lezen is leuk.jpg

DINSDAG 17 JANUARI EN 21 FEBRUARI 10.30 - 11.30 UUR

Het Tuinhuis

Samen lezen is leuk. Het voorlezen verbindt en activeert mensen met dementie. Het voorlezen doet een beroep op wat ze nog weten en wie ze zijn. Het gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde wordt gestimuleerd. Stichting Voorlezen komt vandaag voorlezen in het thema ‘kerstmis’. De entree is gratis. We vragen een vrijwillige bijdrage voor een kopje thee of koffie met iets lekkers.

LINEDANCE

Het Theehuis Linedance.jpg

ELKE DINSDAG 2022 14.30 - 16.30 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Elke week samen dansen, gezellig en goed voor de conditie. We dansen met een groep mensen in één of meer rijen op lekkere (country) muziek. Kosten: € 2,50 per keer. Aanmelden is niet nodig.

DIGITALE HULP

Het Sterrenwiel Digitale hulp.jpg

ELKE WOENSDAG 2022 10.00 - 12.00 UUR

 

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Kom je er zelf niet uit, met je telefoon of je computer? Of één van je andere schermen? Kom dan even langs. Onze hulp is gratis. Aanmelden is niet nodig.

BINGOMIDDAG

Het Sterrenwiel Bingo.jpg

ELKE WOENSDAG OM DE WEEK 2022 14.00 - 16.00 UUR

 

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Gezellig met elkaar bingo spelen. We hebben drie rondes voor één hoofdprijs. Elke ronde heeft ongeveer veertien prijzen. Aanmelden hoeft niet. De prijs is € 5,- voor drie rondes. De verkoop start op de dag zelf om 13.30 uur. 

DIGITAAL INLOOPSPREEKUUR

De Bibliotheek Aanzet Digitaal Inloopspreekuur.jpg

ELKE WOENSDAG 2022 10.00 - 12.00 UUR

 

de Bibliotheek AanZet

Kom naar het digitaal inloopspreekuur voor al je vragen over je mobiele telefoon, smartphone, computer, tablet, e-reader of het internet. Wij helpen je ook met het gebruik van apps. Je kunt gewoon binnen lopen en hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek of De Buurtvereniging.

SCHAKEN

Schaken.jpg

ELKE WOENSDAG 2022 10.00 - 12.00 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Elke woensdag is er een inloopochtend  schaken in Het Theehuis. Voor iedereen die kan schaken. De activiteit is gratis. Aanmelden is niet nodig. 

MAANDELIJKS DINER

Het Sterrenwiel Maandelijks diner.jpg

ELKE DERDE WOENSDAG VAN DE MAAND 2022 17.00 - 19.00 UUR

 

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Je bent van harte welkom bij het maandelijkse diner in Het Sterrenwiel. Elke derde woensdag van de maand schuiven buurtbewoners aan voor een lekkere maaltijd en voor de gezelligheid. Reserveren aan de bar is verplicht. De prijs van de maaltijd varieert tussen € 5,- en € 10,-. 

RESTO VANHARTE

Resto Vanharte.jpg

ELKE WOENSDAG 2022 17.30 - 19.30 UUR

 

Resto VanHarte Sterrenburg

Iedere woensdag maakt het vrijwilligersteam van Resto VanHarte in Sterrenburg een heerlijk driegangendiner klaar. Alle bewoners in Sterrenburg zijn welkom; jonge en oude mensen, mensen met een smalle beurs, mensen met een gevulde beurs, enz. Schuif gezellig mee aan tafel en ontmoet medewijkbewoners. Deelnemen aan het diner kost € 5,50 per persoon. Heb je een smalle beurs, vraag dan naar de mogelijkheden voor een lagere prijs.  

LINE DANCE

Het Sterrenwiel Line dance.jpg

ELKE DONDERDAG 2022 9.30 - 11.30 UUR

 

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Voor een ieder die van bewegen houdt in groepsverband. Dee en Erwin begeleiden het line dansen. Voor jong en oud, dansen op de plaats. Het kost € 5,- per keer per persoon. Aanmelden is niet nodig. 

KLAVERJASSEN

Het Sterrenwiel Klaverjassen.jpg

ELKE DONDERDAG 2022 14.00 - 16.15 UUR

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Een gezellig middagje kaarten met elkaar. We spelen drie rondes klaverjassen. Kom een keertje langs om mee te kaarten. De activiteit is gratis. Je hoeft je niet aan te melden. 

SAMEN ONTBIJTEN

Het Theehuis Samen ontbijten.jpg

ELKE VRIJDAG 2022 09.00 - 10.30 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Start de vrijdag goed en kom ontbijten in Het Theehuis. Je ontmoet er andere flatbewoners en mensen uit de wijk. Kosten: € 3,- per persoon. Aanmelden is niet nodig, wel fijn. Loop even binnen of bel ons op.

 

Vrijdag 15 juli, 29 juli, 12 augustus en 26 augustus vervalt samen ontbijten i.v.m. buiten ontbijtje met spreker.

KLEUREN VOOR VOLWASSENEN

Het Theehuis Kleuren voor volwassenen.jpg

ELKE VRIJDAG 2022 10.30 - 12.30 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Kom gezellig samen kleuren. Lekker creatief bezig zijn en met elkaar praten over kleine en soms grote onderwerpen. Mieke van den Berg begeleidt elke vrijdagochtend de activiteit (behalve op feestdagen). Kosten: € 6,- per maand. Aanmelden is niet nodig. Kom de eerste keer gezellig langs om kennis te maken. 

WANDEL MEE!

Tuin van Sterrenburg Wandel mee.jpg

ELKE VRIJDAG 2022 13.15 - 14.15 UUR

 

Tuin van Sterrenburg

Voor wie meer wil bewegen en lekker in de natuur zijn. Elke week, het hele jaar door, wandelen we in groepjes in en buiten de wijk Sterrenburg. De route en het tempo kunnen variëren. Vrijwilligers van De Buurtvereniging begeleiden de wandelingen. Ze vertellen onderweg iets over de natuur. Na afloop rusten we uit en drinken we wat in Het Tuinhuis. We verzamelen elke vrijdag om 12.50 uur bij de ingang van Het Tuinhuis. Houd onze Facebook in de gaten voor update informatie.

PARTNERS

Partners 1.png
bottom of page