top of page
Organisatie

ORGANISATIE

ZO IS HET BEGONNEN

1 maart 2018 vestigde Stichting E-Wheels (wijkvervoer) zich in het gebouw aan de Jagerweg 1a in Dordrecht. Het gebouw was verwaarloosd en het terrein lag er slecht bij. Maar de plaats van het gebouw was (en is) uniek; een groene oase aan de rand van het Sterrenburgpark tussen hoge flatgebouwen. Milco Hoffmann, oprichter van E-Wheels, wist onmiddellijk dat hij meer wilde met deze unieke plaats: een gezellige buurthoreca, activiteiten, wijkvervoer en andere diensten voor Sterrenburg en haar bewoners.

 

Op initiatief van Bert van de Burgt, Milco Hoffmann en Pieter Baanvinger ontstond in 2018 een overleg (Het Tuinberaad) met E-Wheels, Hoffmann Beheer, Trivire, werkgroep Sterrenburgpark, Jumbo, Het Spectrum, Gemeente Dordrecht en een aantal betrokken bewoners. De overleggen resulteerden in het burgerinitiatief de Tuin van Sterrenburg.

“We willen met dit initiatief bereiken dat er meer gebruik wordt gemaakt van het Sterrenburgpark en een grotere betrokkenheid van bewoners, ondernemers, organisaties en instellingen ontstaat bij het park, de wijk Sterrenburg en bewoners bij elkaar. Meer sociale cohesie.” (citaat uit: Burgerinitiatief de Tuin van Sterrenburg, 2019)

 

Eind 2019 kenden Gemeente Dordrecht een subsidie en het Oranje Fonds en Stichting DOEN een fondsbijdrage toe om de Tuin van Sterrenburg op te starten. 

Op 13 februari 2020 is de buurtvereniging Sterrenburg doet samen opgericht

 

In september 2020 kocht Hoffmann Beheer BV het pand aan de Jagerweg 1a van de Gemeente en verbouwde het bestaande gebouw tot een horecagelegenheid met terras. 

 

Op 11 juli 2020 was de feestelijke opening van Het Tuinhuis.

Uitvoerende organisaties

UITVOERENDE ORGANISATIES

De Tuin van Sterrenburg wordt uitgevoerd door Het Tuinhuis Sterrenburg BV en de buurtvereniging Sterrenburg doet samen. In het dagelijkse leven spreken we van Het Tuinhuis en De Buurtvereniging. 

 

Het Tuinhuis is de zakelijke partner van de Tuin van Sterrenburg. Het Tuinhuis verzorgt de horeca en regelt het wijkvervoer. Het Tuinhuis is een erkend leerwerkbedrijf. Dit betekent dat onze (vrijwillige) medewerkers leren en werken combineren.

 

Sterrenburg doet samen is de maatschappelijke partner van de Tuin van Sterrenburg. De leden, die in Sterrenburg of elders in Dordrecht wonen, bepalen met elkaar het beleid en de toekomst van de vereniging. Sterrenburg doet samen is een vrijwilligersorganisatie. Dit betekent dat een deel van de leden vrijwilligerswerk doet voor De Buurtvereniging en/of Het Tuinhuis.​​

KvK Buurtvereniging 77333985 

KvK Het Tuinhuis 72342269

Het team

HET TEAM

Bertus van der Vegt

Bertus van der Vegt

Voorzitter

Bert 2.jpg

Bert van de Burgt

Penningmeester

Milco

Milco Hoffmann

Directeur/eigenaar

Het Tuinhuis Sterrenburg B.V.

Anoushka van Beveren

Anoushka van Beveren

Gastvrouw

Ilse van Donkelaar

Ilse van Donkelaar

Wandelgroep Sterrenburg

Corine Bouma

Corine Bouma

Wandelgroep Sterrenburg

Samenwerkingspartners

SAMENWERKINGSPARTNERS

De Buurtvereniging neemt het initiatief om de samenwerking rond het wijkprogramma in Sterrenburg af te stemmen met onze samenwerkingspartners. Wie doet wat, wanneer, waar en voor wie? Met elkaar zorgen we voor een aantrekkelijk wijkprogramma in Sterrenburg. Onze focus daarbij is ontmoeten en bewegen. Minimaal één keer per jaar organiseren we samen een evenement.

Vacatures organisatie

VACATURES

De Tuin van Sterrenburg is altijd op zoek naar (vrijwillige) collega’s. Heb jij interesse om bij ons (vrijwillig) te komen werken? Kijk dan op onze pagina's met vacatures. 

PARTNERS

Sponsors.png
Header-Ontmoet.jpg
Header teksten-Ontmoet.png
bottom of page