top of page

ORGANISATIE

Zo is het begonne
Strook-Help 2.jpg

UITVOERENDE ORGANISATIES

De Tuin van Sterrenburg wordt uitgevoerd door Het Tuinhuis Sterrenburg BV en de buurtvereniging Sterrenburg doet samen. In het dagelijkse leven spreken we van Het Tuinhuis en De Buurtvereniging. 

 

Het Tuinhuis is de zakelijke partner van de Tuin van Sterrenburg. Het Tuinhuis verzorgt de horeca en regelt het wijkvervoer, hulp voor in en om het huis en de verhuur van materialen. Het Tuinhuis is een erkend leerwerkbedrijf. Dit betekent dat onze (vrijwillige) medewerkers leren en werken combineren. 

 

Sterrenburg doet samen is de maatschappelijke partner van de Tuin van Sterrenburg. De Buurtvereniging bestaat uit leden die in Sterrenburg wonen. Buurtassistenten gaan de wijk in en ontmoeten (kandidaat) leden. Ze wijzen op activiteiten in Het Tuinhuis en in het park. Ze verwijzen naar wijkvervoer of huishulp van Het Tuinhuis. Ze stimuleren leden deel te nemen aan activiteiten of de organisatie ervan. De leden bepalen met elkaar het beleid en de toekomst van De Buurtvereniging. Sterrenburg doet samen is een vrijwilligersorganisatie. Dit betekent dat een deel van de leden vrijwilligerswerk doet voor de Buurtvereniging en/of Het Tuinhuis.

KvK Buurtvereniging 77333985 

KvK Het Tuinhuis 72342269

ZO IS HET BEGONNEN

1 maart 2018 vestigde Stichting E-Wheels (wijkvervoer) zich in het gebouw aan de Jagerweg 1a in Dordrecht. Het gebouw was verwaarloosd en het terrein lag er slecht bij. Maar de plaats van het gebouw was (en is) uniek; een groene oase aan de rand van het Sterrenburgpark tussen hoge flatgebouwen. Milco Hoffmann, oprichter van E-Wheels, wist onmiddellijk dat hij meer wilde met deze unieke plaats: een gezellige buurthoreca, activiteiten, wijkvervoer en andere diensten voor Sterrenburg en haar bewoners.

 

Op initiatief van Bert van de Burgt, Milco Hoffmann en Pieter Baanvinger ontstond in 2018 een overleg (Het Tuinberaad) met E-Wheels, Hoffmann Beheer, Trivire, werkgroep Sterrenburgpark, Jumbo, Het Spectrum, Gemeente Dordrecht en een aantal betrokken bewoners. De overleggen resulteerden in het burgerinitiatief de Tuin van Sterrenburg.

“We willen met dit initiatief bereiken dat er meer gebruik wordt gemaakt van het Sterrenburgpark en een grotere betrokkenheid van bewoners, ondernemers, organisaties en instellingen ontstaat bij het park, de wijk Sterrenburg en bewoners bij elkaar. Meer sociale cohesie.” (citaat uit: Burgerinitiatief de Tuin van Sterrenburg, 2019)

 

Eind 2019 kenden Gemeente Dordrecht een subsidie en het Oranje Fonds en Stichting DOEN een fondsbijdrage toe om de Tuin van Sterrenburg op te starten. 

 

In september 2020 kocht Hoffmann Beheer BV het pand aan de Jagerweg 1a van de Gemeente en verbouwde het bestaande gebouw tot een horecagelegenheid met terras. 

 

Op 11 juli 2020 was de feestelijke opening van Het Tuinhuis.

Uitvoerende organisaties
Het team

HET TEAM

profielfoto Anoushka van Beveren.jpg

Anoushka van Beveren

gastvrouw

2020-08-01 Drenthe - selfie Ilse.jpg

Ilse van Donkelaar

verenigingscoördinator

foto Milco Hoffmann 2.jpg

Milco Hoffmann

directeur

HET TUINBERAAD

Het Tuinberaad bestaat uit organisaties die de Tuin van Sterrenburg steunen en actief mee helpen ontwikkelen. Het Tuinberaad is op 13 januari 2021 officieel opgericht. Het Tuinhuis en De Buurtvereniging doen ook mee in het Tuinberaad. Een paar keer per jaar overleggen de organisaties over activiteiten in de wijk. De centrale vraag is: Wie organiseert wat, voor wie en wanneer in Het Tuinhuis of in het park? De activiteiten van de leden van Het Tuinberaad worden geplaatst in de agenda op onze website.

Het tuinberaad
Vacatures organisatie

VACATURES

De Tuin van Sterrenburg is altijd op zoek naar (vrijwillige) collega’s. Heb jij interesse om bij ons (vrijwillig) te komen werken? Kijk dan op onze pagina's met vacatures. 

PARTNERS

Partners 1.png
bottom of page