WIJKPROGRAMMA

 

BINGO!

Unknown-9.jpeg

ZATERDAG 9 JULI 14.00 - 17.00 UUR

Het Theehuis (Het Spectrum)

Wie wint de hoofdprijs? De hoofdprijs is een waardebon t.w.v. € 20 van Winkelcentrum Sterrenburg. Meedoen met de bingo kost € 4,- per persoon. Aanmelden is niet nodig. 

AFVALSUPPEN

Unknown-8.jpeg

MAANDAG 11 JULI 13.00 - 16.00 UUR

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Suppen is een superleuke sport waarbij je al je spieren gebruikt. Eerst leer je hoe je moet suppen. Daarna ga je al suppend afval uit het water halen. Zo draag jij je steentje bij aan het opruimen van de ‘plasticsoep’.  

De activiteit is gratis, dankzij een bijdrage van de provincie. Aanmelden is verplicht.

WATERMIDDAG

Waterdiertjes vangen.jpeg

MAANDAG 11 JULI 13.00 - 16.00 UUR

Toppie Dordrecht

Kom naar het park en doe mee met allerlei spetterende activititeiten! Doe mee met verschillende waterspelletjes. Ontdek welke diertjes er allemaal in en op het water leven en maak met waterverf een levensgroot schilderij! Dorst gekregen van al dat leuks? Maak dan je eigen smaakwater met fruit, groente of kruiden. Iedereen is van harte welkom, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

NATUURLIJK SPORTIEF

Dordt Sport - Natuurlijk sportief (13 jul).jpeg

WOENSDAG 13 JULI 14.00 - 15.30 UUR

Dordt Sport / NatuurlijkSportief

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Kom op 13 juli samen met je vader of moeder naar Het Tuinhuis. We gaan de natuur in en gebruiken takken en andere dingen die we tegenkomen in het park voor leuke, sportieve opdrachten. Let op! De activiteit is gratis, maar inschrijven is verplicht. Er is plek voor 10 ouder-kindkoppels.  

BUITENONTBIJTJE MET SPREKER

Unknown-4.jpeg

VRIJDAG 15 JULI 09.30 - 11.30 UUR

Het Theehuis (Het Spectrum)

"Je hebt iemand nodig. Stil en oprecht". Het zijn de eerste regels van een bekend gedichtje van Toon Hermans. Weet jij nog hoe het verder gaat? Kom luisteren naar dit en andere gedichten en verhalen over vriendschap. Ilse van Donkelaar, voorleesambassadeur en wijkprogrammeur in Sterrenburg, komt voorlezen en praten over vriendschap tijdens het zomerse vrijdagochtend-ontbijtje in ‘de tuin’ van Het Theehuis. Kosten: € 3,25 per persoon.

CREATIEF MET RESTMATERIAAL

Unknown-7.jpeg

WOENSDAG 20 JULI 13.00 - 15.00 UUR

Speel-o-theek Pip&Zo

Op de opruimdag in Sterrenburg gaan kinderen (6-14 jaar) aan de slag met restmateriaal. Je kan van een heleboel materialen nog iets leuks maken. Daarom gooien we niks weg. Gebruik je fantasie en maak deze middag je eigen knutselwerk van restmateriaal.

SILENT DISCO

Silent disco algemeen 6.jpg

ZATERDAG 23 JULI 20.00 - 24.00 UUR

Tuin van Sterrenburg

Je bent van harte welkom bij de tweede editie van de Silent Disco in het Sterrenburgpark. Entreeprijs: 5 euro per persoon inclusief een drankje en chips of popcorn naar keuze. Je betaalt ook een borg voor je headset van € 10,- (contant). 

PICKNICKMIDDAG

picknick middag.png

VRIJDAG 26 JULI 13.00 - 16.30 UUR

Het Tuinhuis

We organiseren een ontspannen picknick met gezellige activiteiten in het park. Je kan lekker luieren onder een parasol. Of je gaat mee met de natuurwandeling van Dordt Sport. De kinderen kunnen heerlijk spelen in het Biggetjespark. Of ze doen mee aan een leuke activiteit. Neem zelf je eten en drinken mee, een kleedje en eventueel stoeltjes. Graag tot 26 juli bij de picknicktafels in het park, bij de ingang van Het Tuinhuis.

BUITENONTBIJTJE MET SPREKER

Het Theehuis - buitenontbijtje met spreker (Oekraïense kinderen) (29 jul).jpg

VRIJDAG 29 JULI 9.30 - 11.30 UUR

Het Theehuis (Het Spectrum)

“Het thema in mijn werk is ‘taal’. In de meest brede zin van het woord; spreken, lezen, begrijpen, digitaal, rekentaal… De laatste maanden was ik nauw betrokken bij de opvang van Oekraïense kinderen. En dan met name om ervoor te zorgen dat de Oekraïense kinderen hier naar school kunnen, zodat hun ontwikkeling door kan gaan, ze kansen krijgen.” Monique de Bos vertelt tijdens het tweede buitenontbijtje over haar ervaringen als beleidsambtenaar. Monique is een verhalenverteller. Tijdens het tweede buitenontbijtje in Het Theehuis  deelt ze graag haar verhalen over de opvang van de Oekraïense kinderen en het belang van onderwijs in het algemeen. Aanmelden: bij de balie van Het Theehuis. Kosten: € 3,25 per persoon. 

CARTOONS TEKENEN

Unknown-6.jpeg

WOENSDAG 10 AUGUSTUS 10.00 - 11.30 UUR

Speel-o-theek Pip&Zo

Een cartoon is een tekening met humor. Met een cartoon geef je commentaar op iets wat is gebeurd. Een ervaren docent helpt kinderen (vanaf 6 jaar) stap voor stap cartoons te tekenen. De activiteit is gratis. Aanmelden is niet nodig.

BUITENONTBIJTJE MET SPREKER

pagina 2 - Laura Melkert.jpeg

VRIJDAG 12 AUGUSTUS 9.30 - 11.30 UUR

Het Theehuis (Het Spectrum)

Laura Melkert vertelt over haar werk tijdens het buitenontbijtje in ‘de tuin’ van Het Theehuis. Laura is adviseur duurzaamheid bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland zuid. Laura: “Elke dag is anders. Ik ben er voor de natuur én de mensen. Soms botsen deze belangen.” Aanmelden: bij de balie van Het Theehuis. Kosten: € 3,25 per persoon.  

VOORLEESTOER IN STERRENBURG

Unknown-5.jpeg

WOENSDAG 17 AUGUSTUS 14.00 - 15.00 UUR

De Bibliotheek AanZet

Gerard vertelt de leukste en spannenste verhalen in de buitenlucht. Met zijn gitaar en Meneer Poppetje maakt hij van voorlezen een feestje. Zijn liedjes gaan over letters, pannenkoeken, ijsjes en bootjes van papier. Kom je ook luisteren? Gerard zit aan een picknicktafel tegenover Het Tuinhuis.

KINDERBINGO

Pip&Zo - kinderbingo (18 aug).jpeg

DONDERDAG 18 AUGUSTUS 10.30 - 11.30 UUR

Speel-o-theek Pip&Zo

Kom bingo spelen. De kinderbingo is voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar. We zitten op de grond dus neem een kleedje mee. De activiteit is gratis. Aanmelden is niet nodig.

OPENLUCHT BIOSCOOP

20200901 filmavond PB 1.jpg

VRIJDAG 19 AUGUSTUS 20.00 - 23.30 UUR

Tuin van Sterrenburg

Film kijken in de openlucht!! Kom vrijdag 19 augustus naar het Sterrenburgpark. Bohemian Rhapsody wordt getoond, inloop vanaf 20.00 uur. 

Kaartje kost €5,- incl drankje en popcorn/chips. Reserveren via 078-2033030 of hettuinhuis@tuinvansterrenburg.nl. Zie ook ons wijkprogramma op www.tuinvansterrenburg.nl.

BUITENONTBIJTJE MET SPREKER

Unknown-4.jpeg

VRIJDAG 26 AUGUSTUS 09.30 - 11.30 UUR

Het Theehuis (Het Spectrum)

Kom naar het laatste buitenontbijtje van deze zomer in ‘de tuin’ van Het Theehuis en ga in gesprek met Ilse van Donkelaar, de wijkprogrammeur in Sterrenburg. Hoe is jouw zomer geweest? Wat zijn jouw plannen voor na de zomer? Wat zijn de plannen van Het Theehuis en van de andere locaties in Sterrenburg? Ilse leidt het gesprek op een enthousiaste en informele manier. Kosten: € 3,25 per persoon.

BINGO

Unknown-11.jpeg

ZATERDAG 3 SEPTEMBER 14.00 - 17.00 UUR

Het Theehuis (Het Spectrum)

Wie wint de hoofdprijs? De hoofdprijs is een waardebon t.w.v. € 20,- van Winkelcentrum Sterrenburg. Meedoen met de bingo kost € 4,- per persoon. Aanmelden is niet nodig. 

LUNCHTIJD

Het Sterrenwiel - lunchtijd.png

MAANDAG T/M VRIJDAG 12.00 - 13.30 UUR

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Gezellig samen lunchen. Je hebt keuze uit de kleine kaart. Op dinsdag en donderdag kan je kiezen voor een warme maaltijd. Op de andere dagen kan je een warme lunchmaaltijd komen afhalen. De prijzen variëren van € 3,50 tot € 7,50 per lunch. Aanmelden is niet nodig.  

BEWEEGCLUB

Unknown-12.jpeg

ELKE DINSDAG 2022, 13.00 - 14.00 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Bewegen en gezelligheid, dat zijn de twee ingrediënten van de beweegclub. Onder begeleiding van Chris (fysiotherapeut) voer je loop oefeningen uit, zittend op een stoel of staand in de ruimte. Na afloop is er tijd voor een kopje koffie en een gezellig praatje. De beweegclub is voor ouderen van alle leeftijd, fit of met een beperking. Je bent van harte welkom voor een proefles. Kosten € 22,50 p.p. per maand. Voor meer informatie: 078 616 42 69.

LINE DANCE

activiteit Het Theehuis - linedance.jpeg

ELKE DINSDAG 2022, 14.30 - 16.30 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Elke week samen dansen, gezellig en goed voor de conditie. We dansen met een groep mensen in één of meer rijen op lekkere (country) muziek. Kosten: € 2,50 per keer. Aanmelden is niet nodig.

DIGITALE HULP

Het Sterrenwiel - digitale hulp.png

ELKE WOENSDAG 2022, 10.00 - 12.00 UUR

 

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Kom je er zelf niet uit, met je telefoon of je computer? Of één van je andere schermen? Kom dan even langs. Onze hulp is gratis. Aanmelden is niet nodig.  

BINGOMIDDAG

Bingo.jpg

ELKE WOENSDAG OM DE WEEK 2022, 14.00 - 16.00 UUR

 

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Gezellig met elkaar bingo spelen. We hebben drie rondes voor één hoofdprijs. Elke ronde heeft ongeveer veertien prijzen. Aanmelden hoeft niet. De prijs is € 5,- voor drie rondes. De verkoop start op de dag zelf om 13.30 uur. 

DIGITAAL INLOOPSPREEKUUR

Digitaal Inloopspreekuur.jpg

ELKE WOENSDAG 2022, 10.00 - 12.00 UUR

 

de Bibliotheek AanZet

Kom naar het digitaal inloopspreekuur voor al je vragen over je mobiele telefoon, smartphone, computer, tablet, e-reader of het internet. Wij helpen je ook met het gebruik van apps. Je kunt gewoon binnen lopen en hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek of De Buurtvereniging.

SCHAKEN

Unknown-2.jpeg

ELKE WOENSDAG 2022, 10.00 - 12.00 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Elke woensdag is er een inloopochtend  schaken in Het Theehuis. Voor iedereen die kan schaken. De activiteit is gratis. Aanmelden is niet nodig. 

MAANDELIJKS DINER

Unknown-10.jpeg

ELKE DERDE WOENSDAG VAN DE MAAND 2022, 17.00 - 19.00 UUR

 

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Je bent van harte welkom bij het maandelijkse diner in Het Sterrenwiel. Elke derde woensdag van de maand schuiven buurtbewoners aan voor een lekkere maaltijd en voor de gezelligheid. Reserveren aan de bar is verplicht. De prijs van de maaltijd varieert tussen € 5,- en € 10,-. 

RESTO VANHARTE

VanHarte Resto Sterrenburg 3.jpeg

ELKE WOENSDAG 2022, 17.30 - 19.30 UUR

 

Van Harte Resto Sterrenburg

Iedere woensdag maakt het vrijwilligersteam van Resto VanHarte in Sterrenburg een heerlijk driegangendiner klaar. Alle bewoners in Sterrenburg zijn welkom; jonge en oude mensen, mensen met een smalle beurs, mensen met een gevulde beurs, enz. Schuif gezellig mee aan tafel en ontmoet medewijkbewoners. Deelnemen aan het diner kost € 5,50 per persoon. Heb je een smalle beurs, vraag dan naar de mogelijkheden voor een lagere prijs.  

LINE DANCE

Unknown.png

ELKE DONDERDAG 2022, 9.30 - 11.30 UUR

 

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Voor een ieder die van bewegen houdt in groepsverband. Dee en Erwin begeleiden het line dansen. Voor jong en oud, dansen op de plaats. Het kost € 5,- per keer per persoon. Aanmelden is niet nodig. 

KLAVERJASSEN

Unknown-1.png

ELKE DONDERDAG 2022, 14.00 - 16.15 UUR

Het Sterrenwiel (Het Spectrum)

Een gezellig middagje kaarten met elkaar. We spelen drie rondes klaverjassen. Kom een keertje langs om mee te kaarten. De activiteit is gratis. Je hoeft je niet aan te melden. 

SAMEN ONTBIJTEN

Ontbijt.jpg

ELKE VRIJDAG 2022, 09.00 - 10.30 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Start de vrijdag goed en kom ontbijten in Het Theehuis. Je ontmoet er andere flatbewoners en mensen uit de wijk. Kosten: € 3,- per persoon. Aanmelden is niet nodig, wel fijn. Loop even binnen of bel ons op.

 

Vrijdag 15 juli, 29 juli, 12 augustus en 26 augustus vervalt samen ontbijten i.v.m. buiten ontbijtje met spreker.

KLEUREN VOOR VOLWASSENEN

kleuren voor volwassenen.jpg

ELKE VRIJDAG 2022, 10.30 - 12.30 UUR

 

Het Theehuis (Het Spectrum)

Kom gezellig samen kleuren. Lekker creatief bezig zijn en met elkaar praten over kleine en soms grote onderwerpen. Mieke van den Berg begeleidt elke vrijdagochtend de activiteit (behalve op feestdagen). Kosten: € 6,- per maand. Aanmelden is niet nodig. Kom de eerste keer gezellig langs om kennis te maken. 

WANDEL MEE!

2021-07 wandelgroep 1.jpg

ELKE VRIJDAG 2022, 13.00 - 14.00 UUR

 

Tuin van Sterrenburg

Voor wie meer wil bewegen en lekker in de natuur zijn. Elke week, het hele jaar door, wandelen we in groepjes in en buiten de wijk Sterrenburg. De route en het tempo kunnen variëren. Vrijwilligers van De Buurtvereniging begeleiden de wandelingen. Ze vertellen onderweg iets over de natuur. Na afloop rusten we uit en drinken we wat in Het Tuinhuis. We verzamelen elke vrijdag om 12.50 uur bij de ingang van Het Tuinhuis. Houd onze Facebook in de gaten voor update informatie.

TUINCONTACT

Unknown-3.jpeg

DONDERDAG 23 JUNI 14.00 - 15.00 UUR

De Buurtvereniging

Ben je lid van De Buurtvereniging? Of wil je lid worden? Kom dan naar het Tuincontact met onze coördinator Ilse van Donkelaar. Zij heet je van harte welkom in Het Tuinhuis. Ze is altijd in voor een goed gesprek. Ook beantwoordt ze je vragen over de vereniging en samenwerking met Het Tuinhuis. Kom je ook? (Consumpties voor eigen rekening)

TUINTJESMARKT

afbeelding rommelmarkt poolsterhof.jpg

DONDERDAG 26 MEI 2022, 09.00 - 13.00 UUR

 

Buurtcomité Poolsterhof

Kom gezellig struinen op onze rommelmarkt. Op tafels in de voortuin verkopen bewoners van de Poolsterhof (vintage) spullen. Je vindt er servies, telefoons, oude landkaarten, kerstspulletjes en nog veel meer. Voor een klein bedrag vind je er de mooiste spullen. En daarbij, gratis en voor niks, een gezellig praatje met je mede Sterrenburgers. 

OPEN DEUREN DAG

Foto 11-05-2022 om 08.28.jpeg

ZATERDAG 14 MEI 11.00 - 17.00 UUR

 

Tuin van Sterrenburg

Wij doen mee! Op zaterdag 14 mei openen Dordtse vrijwilligersorganisaties hun deuren voor een kijkje in de kleurrijke wereld van vrijwillige inzet. Kom je ook? Kijk voor meer info en het programma op www.inzet078.nl

VOORJAARSMARKT

Unknown-1.jpeg

ZATERDAG 21 MEI 10.00 - 15.00 UUR

 

Het sterrenwiel (Het Spectrum)

Snuffel lekker rond op de voorjaarsmarkt Je vindt er nieuwe (zelf gemaakte) en gebruikte spullen. Ook voor de innerlijke mens is er genoeg te vinden. Het restaurant is open tijdens de markt. € 3,- per aanmelding.

FEESTELIJKE KONINGSDAG IN HET STERRENBURGPARK

koningdfsg.jpg

WOENSDAG 27 APRIL 2022, 10.00 - 20.00 UUR

 

Tuin van Sterrenburg

Verkiezing mooiste koningskoppel voor kinderen, muziekfanfare Jong Jubal, rommelmarkt, diverse attracties zoals draaimolen en rodeostier en heel veel meer gezelligheid, muziek en hapjes en drankjes tijdens het Tuin van Sterrenburg feest ter ere van de verjaardag van de koning. Wil je een kraampje huren? Reserveer dan tijdig een kraam. Het huren van een kraam kost €10,- en de attracties kosten vanaf €1,-.

OPENING BIEB STERRENBURG

Afbeelding opening Sterrenburg.jpg

DONDERDAG 21 APRIL, 2022, 10.00 - 16.00 UUR

 

de Bibliotheek AanZet 

Koffie en gebak staan klaar. Kom jij ook? 

 

• Ga in gesprek met wethouder Peter Heijkoop en andere Sterrenburgers.

• Kom met je (klein)kinderen luisteren naar mooie verhalen.

• Stel je vragen bij het Digitaal inloopspreekuur of bij Het Taalpunt.

• Laat jouw (klein)kind op ontdekking gaan tijdens het DigiLab.

ROMMELMARKT

afbeelding rommelmarkt poolsterhof.jpg

ZATERDAG 9 APRIL 2022, 09.00 - 13.00 UUR

 

Buurtcomité Poolsterhof

Kom gezellig struinen op onze rommelmarkt. Op tafels in de voortuin verkopen bewoners van de Poolsterhof (vintage) spullen. Je vindt er servies, telefoons, oude landkaarten, kerstspulletjes en nog veel meer. Voor een klein bedrag vind je er de mooiste spullen. En daarbij, gratis en voor niks, een gezellig praatje met je mede Sterrenburgers. 

SPREEKUUR TUINCOACH

Een groene tuin.jpg

DONDERDAG 10 MAART 2022, 10.00 - 12.30 UUR

 

Gemeente Dordrecht

Een groene tuin? De gemeente helpt een handje. Wist jij dat het vroege voorjaar hét moment is om plannen te maken voor je tuin? Om het vergroenen in de stad te stimuleren, biedt de gemeente net als vorig jaar weer gratis hulp aan. Dus wil jij aan de slag om je tuin te vergroenen? Meld je dan aan voor het spreekuur van de Tuincoach of voor een Droomsessie over je tuin. En maak gebruik van de Tegelophaalservice.  

PARTNERS

Partners 1.png
Header-Ontmoet.jpg
Header teksten-Ontmoet.png
Gesloten.png